×
امروز پنج شنبه 27 دی 1403 شمسی - Jan 16 2025 میلادی
اخبار ویژه

رئیس اتاق بازرگانی سمنان در نشست مشترک با فعالین اقتصادی شرق استان مطرح کرد : توسعه راه آهن با محوریت رشد صادرات

 
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان سمنان رئیس اتاق و فرماندار شاهرود نشست مشترکی را با فعالین اقتصادی در محل شرکت سیم و کابل مغان در شهرستان شاهرود برگزار نمود
علی اصغر جمعه ای رئیس اتاق بازرگانی سمنان در این نشست گفت : با توجه به محدوده جغرافیایی شهرستان شاهرود و ترابری بین الملل این ضرورت الزام دارد تا راه آهن شاهرود ، اینچه برون ، بافق به  بندر عباس احداث گردد
جمعه ای تصریح کرد : مطالعات این طرح توسط بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی صورت پذیرفته است
وی ادامه داد : با توجه به فرصت های پیش رو مطالبه بخش خصوصی در بخش ترابری بسیاری ضرورت دارد باید این امکان بالقوه تبدیل به ظرفیت بالفعل شود
جمعه ای ادامه داد : توانمندی های شرکت های کشت و صنعت در شاهرود می تواند دو چندان گردد به شرط  ایجاد تشکل های اقتصادی تاثیر گذار
وی ادامه داد : در شاهرود ۲۱۸ واحد در بخش صنعت و معدن، یکهزار و هفت واحد در بخش کشاورزی و ۱۹۰ واحد در حوزه گردشگری فعال است که این تعداد می تواند افزایش یابد.
وی افزود: با توجه به اقلیم شهرستان شاهرود، تولیدات گلخانه ای می تواند رونق یابد اما به دلیل وجود مشکلات فراوان، این صنعت هنوز در شاهرود به خوبی رشد نکرده است
 جمعه ای اضافه کرد: برنامه ریزی مدون، همدلی و همکاری می تواند نتایج خوبی در راستای تأمین منابع مالی فعالان اقتصادی شرق استان به همراه داشته باشد.
 ابوطالب جلالی فرماندار شاهرود در نشست فعالان اقتصادی شاهرود افزود: اتاق بازرگانی استان سمنان باید علاوه بر فعالیت های سخت افزاری خود کار مطالعاتی و نرم افزاری را در دستور کار قرار دهد و اطلسی بر اساس مزیت ها، فرصت ها و ظرفیت های هر شهرستان را تهیه کند تا سرمایه گذار متناسب با آن تکالیف خود را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت و فرصت های خوبی در شهرستان شاهرود وجود دارد و باید به سمت کیفی کردن خدمات گام برداشت، تصریح کرد: با بالا بردن کیفیت محصولات ، بازارهای داخلی و خارجی را می‌توان به‌دست آورد.
فرماندار شاهرود ادامه داد: روشی برای اعطای مجوز در ساختار دولتی تعریف شده و اگرچه بر آن ایراد طولانی بودن مسیر وارد است اما باید این مدل توسط اتاق بازرگانی تدوین و به دولت تکلیف شود تا دستگاه های اجرایی مکلف به رعایت آن شوند.    
وی با بیان اینکه بخشی از قوانین در توسعه صنعت موانع ایجاد می کنند، اظهار داشت: برخی از قوانین ۳۰ سال گذشته در زمان خود کارگشا بود، اما اکنون مانعی بر توسعه صنعت و کشاورزی است که باید مقررات زدایی شوند و برای تحقق این امر می توان از ظرفیت اتاق بازرگانی استفاده کرد.
جلالی با بیان اینکه در شرایط کنونی فعالان اقتصادی نسبت به گذشته باید نقش پررنگ تری در کشور داشته باشند، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی و تحریم ها، مشکلات فراوانی برای فعالان اقتصادی کشور بوجود آورد، این فشارها در چند سال گذشته شدت بیشتری گرفته است.
وی تغییر نظام آموزشی را یکی از راهکارهای برون رفت از مشکلات خواند و ابراز داشت: ایجاد و ساماندهی تشکلی خاص در حوزه معدن با همکاری اتاق بازرگانی در شهرستان شاهرود ضروری است.
در این نشست فعالان اقتصادی شهرستان شاهرود به بیان مشکلات خود پرداختند.
مساله حقابه کشاورزی، لزوم برنامه ریزی برای ایجاد وحدت رویه در زمان برداشت محصول انگور در زمینه هایی چون قیمت سبد، هزینه نگهداری محصول در سردخانه و رفع موانع صادرات آن، پیگیری خسارت های ناشی از سرمازگی و تگرگ در سال های گذشته، ضرورت حمایت سازمان های دولتی از تشکل های بخش کشاورزی، مشکلات کارفرمایان در پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی و لزوم نظارت بیشتر در توزیع نهاده های دامی از مهمترین موارد مطرح شده بود.
فرماندار شاهرود ایجاد یک تشکل معدنی در شرق استان را مهم خواند و گفت : اجرای این تشکل می تواند بسیاری از مباحث از طریق این تشکل باید صورت بپذیرد